2011. szeptember 30., péntek

Díszkáposzta mag,magok - Jelenlegi ára: 150 Ft

Díszkáposzta magok. 25 mag 150 forint. Vetés júniusban 1, 5 cm mélyre
Különleges és nagyon színes egynyári dísznövény, amelyet ősszel kell kiültetni. Sokan még mindig csodálkoznak, ha díszkáposztát találnak a virágboltban vagy a kertészetben, pedig csoportosan kiültetve fantasztikus látványt nyújtanak. Rendkívül igénytelen, így a nemtörődöm tulajdonosokat is jó eséllyel túléli.
A díszkáposzta az őszi ültetés után egészen a mínusz 5-6 fokos hidegek megérkezéséig dekorálja a kertünket. A növény jól tűri a hideget: a takarólevelek mínusz 10-15 foknál is védik a rügyeket, így biztosak lehetünk abban, hogy a káposztánk nem fagy el. A második év tavaszán a növény elkezd utódokat nevelni. Ilyenkor a fej megduzzad, fölfelé növekszik, a növény úgynevezett emeletes káposztává fejlődik.
A szár alsó részén kis oldalrügyek hajtanak ki és színesednek be, ezután a főhajtáson kezd gyönyörű sárga virágokat kibontani. Ekkor legszebb a díszkáposzta, hiszen a gyönyörű színes levelek között az aranysárga virágok különlegesen mutatnak. Az elnyílt sárga virágokból 1-2 milliméter nagyságú barna magokat tudunk szedni, amelyeket a következő nyáron vethetünk el.


Jelenlegi ára: 150 Ft

Az aukció vége: 2011-10-18 00:43
. Díszkáposzta mag,magok - Jelenlegi ára: 150 Ft

Fontos